پارلمان کانادا به اتفاق آرا، از طرح تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران جمهوری اسلامی حمایت و آن را تصویب کرد.
مجلس عوام کانادا با اجماع آرا نسبت به قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمانهای تروریستی حمایت کرد. طرح مذکور در گزارش کمیته قضایی مجلس عوام ارائه شد که در آن از دولت کانادا خواسته شده سپاه پاسداران را به عنوان یک سازمان تروریستی اعلام کند. طرح مذکور با ۳۲۷ رای موافق بدون هیچگونه رای مخالفی به تصویب رسید.
این تصمیم در حالی گرفته شد که رهبران کشورهای اروپایی در خصوص تحریم سپاه پاسداران در پی حمله ایران علیه اسرائیل، اختلاف نظر جدی دارند. «الکساندر دیکرو» نخستوزیر بلژیک در این باره گفت: «موضع من این است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست تحریم قرار گیرد و من علاقهمند هستم ببینم موضع سایر کشورها در این زمینه چیست. این مسئله از نظر حقوقی به اندازه کافی محکم است، ممکن است دشوار باشد اما دشوار بودن این روند، دلیلی برای عدم تلاش برای انجام آن نخواهد بود.»
اتحادیه اروپا، همچنان حامی جمهوری اسلامی!
«اولاف شولتز» صدراعظم آلمان نیز اعلام کرد که این اقدام نیاز به بررسیهای قانونی بیشتر دارد. همچنین «جوسپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که با توجه به شرایط کنونی، نمیتوان سپاه را از لحاظ حقوقی در لیست گروههای تروریستی قرار دهیم.
دولت «جاستین ترودو» نیز مانند برخی دولتها در اروپا، با فشار فزایندهای برای تروریستی اعلام کردن سپاه پاسدارن مواجه است. دولت وی تاکنون با اقداماتی نظیر در نظر گرفتن فهرست ۱۰ هزار نفری افراد تحریم شده برای ورود به کانادا سعی کرده از حجم فشارها بکاهد، اما سیاست مذکور با انتقاد بسیاری مواجه شده و در بسیاری از موارد نیز حضور افراد وابسته به جمهوری اسلامی و یا سابقه فعالیت در حکومت و ارگانهای وابسته در کانادا به اثبات رسیده است.
دولت ترودو همچنین مدعیست که قرار دادن سپاه به عنوان یک سازمان تروریستی، میتواند به افرادی که در سطوح پایین سپاه در دوره سربازی حضور داشته و قصد رفتن به کانادا را دارند، ضربه بزند.
دولت بریتانیا نیز با اشاره به روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی، اعلام کرد که کانادا سالهاست با جمهوری اسلامی روابط دیپلماتیک ندارد و سفارت کانادا در تهران تعطیل است. بریتانیا اهمیت حفظ رابطه خود را با جمهوری اسلامی، یکی از دلایل تروریستی اعلام نکردن سپاه عنوان کرد